روانشناس تلفنی: در دوره ای که قوانین جدید مراقبت روانشناختی از راه دور لازم الاجرا می شود، کارشناسان درباره مزایا و معایب مشاوره تلفنی با موبایل بسیار بحث میشود.
روانشناس تلفنی
اگر پدر روانکاوی، زیگموند فروید در این دوران زندگی میکرد، احتمالاً با یک دوراهی مواجه میشد. از بین روش نوین مشاوره تلفنی با موبایل ، از طریق پیامها، ایمیلها و تماسهای ویدیویی و تماس ها یا جلسات حضوری بر روی یک کاناپه قدیمی، کدام را انتخاب کن !
آنچه مشخص است این است که در دنیای مدرن بسیاری از متخصصین روانشناسی در سایت شورای فدرال روانشناسی مجاز به استفاده از پلتفرم های مجازی با موبایل و رایانه مانند Skype، WhatsApp و Hangouts – برای کمک به بیماران خود بدون محدودیت موضوعی یا محدودیت زمانی و جلسات هستند.
بسیاری از مشاوران روانشناسان معتقدند که مزیت اصلی مشاوره تلفنی با موبایل این است که وقتی بیمار، مسافرت میکند یا در یک مکان دور زندگی میکند یا با کمبود متخصصان مواجه باشیم، بهترین راه مشاوره تلفنی با موبایل است.
آیا مشاوره تلفنی با موبایل همانند مشاوره حضوری موثر است؟
اما آیا مشاوره تلفنی با موبایل به اندازه مشاوره حضوری موثر است؟ پایه قطعی بسیاری از روانشناسان بله است!
نویسنده مطالعه ای در این زمینه، تیمی متشکل از هشت روانشناس را هماهنگ کرد که بین ژوئن تا نوامبر 2012، 24 بیمار را درمان کردند: 12 نفر از آنها از طریق مشاوره تلفنی با موبایل و از طریق برنامه اسکایپ و 12 نفر در جلسات حضوری شرکت داشتند. دو سال بعد، او نتایج را مقایسه کرد و دریافت که درمان تلفنی با موبایل چیزی کمتر از مدل حضوری نیست.
با توجه به شرایط زیاد، بسیاری مایل به مراقبت روانی از راه دور هستند.
هزینه مشاوره تلفنی
مشاوره تلفنی با موبایل پس از تنظیم در چندین کشور مانند کانادا، آمریکا و بریتانیا وارد ایران نیز شد. در ایالات متحده، مطالعه ای توسط دانشگاه مینه سوتا نشان می دهد که مشاوره تلفنی با موبایل علاوه بر کارآمدی، همچنان، هم برای درمانگران و هم برای بیماران ارزان تر است.
با در نظر گرفتن هزینه های انرژی، تردد و هزینه جلسات، در میان سایر هزینه ها، زنان مبتلا به اختلال خوردن که به درمان مشاوره تلفنی با موبایل پایبند بودند، در مقایسه با زنانی که در 20 جلسه حضوری در مدت چهار ماه شرکت کردند، معادل 8000 دلار صرفه جویی کردند.
بحث در واقع قدیمی تر از آن چیزی است که به نظر می رسد. در سال 1994، زمانی که استفاده از تلفن برای اهداف مراقبت های روانی مورد بحث قرار گرفت، شروع شد و در سال 2005، سالی که خدمات کامپیوتری به صورت آزمایشی مجاز شد، قدرت یافت. هفت سال بعد، تا زمانی که روانشناس وب سایت خود را داشت، مشاوره تلفنی مجاز شد.
یکی از حامیان درمان آنلاین و مشاوره تلفنی با موبایل ، روانپزشک واگنر گاتاز، مدیر موسسه روانپزشکی در سائوپائولو است. در سال 2014، او مطالعه ای را شامل 107 بیمار مبتلا به افسردگی انجام داد . از این تعداد 52 مورد از طریق اسکایپ و 55 مورد به روش سنتی درمان شدند. در مورد تکامل بالینی، هیچ تفاوتی وجود نداشت، دو مدل مشابه بودند!
همینطور در کشور پهناوری مانند ایران که در برخی نقاط دسترسی به روانشناسان مجرب و متخصص محدود است، بهترین گزینه مشاوره تلفنی با موبایل است.
رشد مشاوره تلفنی با موبایل و اقدامات احتیاطی که باید انجام شود
در سال 2012، تعداد کل پلتفرم های ثبت شده در وب سایت روانشناسان کشورهای پیشرفته بسیار محدود بود. در سال 2018 این رقم افزایش یافت. دلیل موفقیت مشاوره تلفنی را می توان چند عامل قیمت، دسترسی، سازگاری و راحتی دانست.
در واقع از طریق یک اپلیکیشن در موبایل بیمار میتواند هر زمان که بخواهد با یک روانشناس که بر اساس مشخصات او انتخاب میشود، تا حداکثر ۵۰ هزار تومان در روز صحبت کند و بتواند خود را با نام مستعار مورد نظر خود شناسایی کند. از بیش از 14000 بیمار مراجعه شده، 77 درصد قبلا هرگز به روانشناس مراجعه نکرده اند.
هنگام انتخاب “وب درمانگر” برخی از مراحل توصیه می شود. اولین مورد این است که مطمئن شوید که روانشناس در ثبت ملی روانشناسان ثبت شده است.
پس از بررسی این اطلاعات، بررسی اینکه آیا شکایت هایی علیه برنامه در وب سایت هایی وجود دارد یا خیر، ارزش دارد .
یکی دیگر از اقدامات احتیاطی که باید انجام شود این است که بستری را انتخاب کنید که محرمانه بودن اطلاعات بیمار را تضمین کند.